Medici Familie Podu Iloaiei

Medic Familie Podu Iloaiei

Medici Familie Podu Iloaiei reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medici Familie Podu Iloaiei: Medic Familie Podu Iloaiei.

    Caracteristicile disciplinei sunt urmatoarele :

 1. constituie în mod normal, punctul de prim contact în cadrul sistemului de sănătate oferind acces nelimitat consumatorilor si ocupîndu-se de toate problemele de sănătate ale pacientilor fără deosebire de vîrstă, sex sau orice altă caracteristică a persoanei în cauză.
 2. foloseste eficient resursele sistemului de sănătate coordonînd asistenta medicală, colaborează cu ceilalti profesionisti din asistenta medicală primară si reuseste să asigure  interfata pentru celelalte specialitati asumîndu-si rolul de reprezentant al pacientului în relatia cu acestea.
 3. aplică o abordare personalizată, orientată către individ, familia si comunitatea acestuia.
 4. are un proces unic de desfăsurare a consultatiei care  prin comunicarea directă medic – pacient duce la stabilirea unei relatii in timp.
 5. are responsabilitatea continuitătii longitudinale a îngrijirilor determinate de nevoile pacientilor.
 6. are un proces specific de luare a deciziilor determinat de prevalenta si  incidenta bolilor în comunitate.
 7. se ocupă simultan de problemele de sănătate acute si cronice ale pacientilor.
 8. se ocupă de boală în mod nediferentiat si într-un stadiu  precoce  ceea ce poate implica o interventie urgentă.
 9. promovează sănătatea si starea de bine prin interventii adecvate si eficiente.
 10. are responsabilitate pentru sănătatea comunitatii.
 11. se ocupă de probleme de sănătate  în dimensiunea lor fizică, psihologică, socială, culturală si existentială.

 

    Pentru a ne inscrie la CMI al  avem nevoie de urmatoarele:

 • Act identitate
 • Adeverinta de salariat sau dupa caz talon de pensie, chitanta de plata a asigurarilor de sanatate sau carnetul de somer
 • In cazul persoanelor pensionate pe caz de boala sunt necesare copii dupa prima si ultima decizie de pensionare

 

    Sarcina  este de a răspunde tuturor problemelor de sănătate ale pacienţilor utilizând cu eficienţă resursele disponibile. Pentru a obţine acest lucru utilizează auditul clinic, ghidurile şi dovezile ştiinţifice, fiind de asemenea capabila să analizeze eficacitatea activităţii lor. Aceasta utilizează atât expertiza clinică individuală, cât şi cea mai bună evidenţă externă disponibilă, numai una singură nefiind suficient. In practica generală abordarea bazată pe evidenţe este astăzi posibilă atât în promovarea sănătăţii şi prevenţia bolilor, continuitatea îngrijrilor şi abilităţile de comunicare, cât şi în educaţia sanitară a pacientului şi managementul bolilor cronice.

 

 acorda servicii medicale tuturor asiguratilor fara nici o discriminare folosind formele cele mai eficiente de tratament.

Servicii

 • intervenţii de primă necesitate în urgenţele medico-chirurgicale, inclusiv la domiciliu;
 • servicii medicale preventive, precum: şcolarizarea populaţiei în vederea promovării modului sănătos de viaţă, realizarea programului de imunizare, depistarea activă a persoanelor cu risc sporit de îmbolnăvire pentru afecţiuni selecţionate conform dovezilor ştiinţifice, supravegherea medicală activă la adulţi şi copii asimptomatici cu risc normal sau ridicat, pe grupe de vârstă şi sex;
 • monitorizarea bolilor cronice, care cuprinde: supraveghere medicală activă pentru cele mai frecvente boli cronice, iniţierea şi menţinerea tratamentului de susţinere, asigurarea evaluărilor periodice clinico-instrumentale, de laborator şi consultativ-specializate;
 • servicii medicale de consultanta pentru gravide, copii, adolescenti etc.
 • planificare familială;
 • supravegherea gravidelor, lăuzelor, copiilor;
 • unele proceduri de mică chirurgie;
 • servicii medico-sociale: îngrijiri medicale la domiciliu, îngrijiri paliative în faza terminală, în cadrul echipei multidisciplinare, conform actelor normative în vigoare.