Medici Familie Bucuresti-Sector 5

Medic Familie Bucuresti Sector 5 - Dr. Lucia Bubulac

Medici Familie Bucuresti-Sector 5 reprezinta pagina unde puteti gasi informatii utile despre Medici Familie Bucuresti-Sector 5: Medic Familie Bucuresti Sector 5 - Dr. Lucia Bubulac.


Dr. Lucia Bubulac
medic primar medicina de familie
Doctor in Stiinte Medicale
asistent universitar
UMF "Carol Davila"

GLOORIA MED SRL
B-dul Eroii Sanitari 35 B, Bucuresti
031 805 2180


Despre Noi

cabinet medicina familie sector 5Spre deosebire de toate celelalte specialități medicale, Medicina de Familie este o specialitate pluridisciplinară care necesită o pregătire temeinică și o abordare integrativă, dacă ne gândim la faptul că trebuie să avem suficiente informații despre toată patologia umană, pentru a ști care este cea mai optimă atitudine medicală în fața oricărei suferințe a pacientului.

Un om bolnav poate prezenta, de cele mai multe ori, semne și simptome nespecifice, care pot să apară în foarte multe boli, aparținând unor specialități diferite, așa încât, este o falsă iluzie să crezi că tu, ca pacient, poți singur să alegi specialistul potrivit. De exemplu, o banală amețeală se poate datora unei afecțiuni neurologice, dar în același timp cauza ar putea fi legată de o boală cardiovasculară, hematologică, o disfuncție a aparatului vestibular din urechea internă, o discopatie cervicală, o tulburare psihică, etc. sau poate o combinație a acestora.

Pe de altă parte, nu trebuie să uităm niciodată că omul este o creație perfectă și complexă, ale căror organe nu funcționează separat, ci sunt integrate într-un sistem guvernat de legi precise, care prin infinite mecanisme biochimice și biomoleculare realizează conexiuni și interdependențe funcționale între toate compartimentele întregului. În acest fel, totul este interconectat, iar o boală nu va afecta  un singur organ, ci va avea reverberații în tot organismul.

medic familie sector 5

Abordarea pe care o avem la cabinetul nostru, și care ne diferențiază cred eu, este legată de faptul că pentru noi, fiecare pacient este unic. Aplicăm această strategie bazându-ne pe faptul că omul nu este doar o entitate caracterizată doar de corpul fizic, ci este o combinație unică de minte, suflet și spirit. Ceea ce vedem este corpul fizic, însă el nu poate exista de sine stătător, fără celelalte dimensiuni care ne caracterizează. Ceea ce nu vedem trebuie să descoperim, pentru că de fapt, o boală manifestată în corpul fizic, are întotdeauna cauze care aparțin sufletului și minții. Uneori și un gând sau o emoție negativă puternică și persistența poate fi cauza declanșării unei boli, dacă ne gândim la conexiunea dintre sistemul nervos, sistemul endocrin și sistemul imunitar. Științe integrative precum Psiho-Neuro-Imunologia și Psiho-Neuro-Endocrinologia aduc argumente științifice de necontestat, care ne obligă să privim orice boală din altă perspectivă.

Iată de ce, la cabinetul nostru practicăm o medicină personalizată, pentru că ne propunem să tratăm pacienții într-o manieră integrativă. Nu toate bolile au nevoie de medicamente. Uneori e suficient să vindeci o rană a sufletului.

program_cabinet_sector_5_4032

Va recomandam sa cititi cartea scrisa de Dr. Lucia Bubulac - "STRES, EMOTII, DEPRESIE, CANCER"

COPERTA CARTE STRES-EMOTII-DEPRESIE-CANCER

Cartea "STRES, EMOTII, DEPRESIE, CANCER", aparuta la Editura Sophia, contine foarte multe informatii stiintifice, apartinand unor domenii diferite, din dorinta de a evidentia, un aspect neglijat in general, si anume, legatura indestructibila existenta intre dezechilibrele psihologice si aparitia bolilor. Desi continutul ei face referire preponderent la boala neoplazica, trebuie sa precizez, ca pana la un punct, mecanismele de declansare ale multor boli sunt in general cam aceleasi. De fapt, cancerul, identificat ca fiind raul suprem, reprezinta apogeul disfunctionalitatilor biochimice, imunologice si hormonale, consecinta directa a perturbarii echilibrului si armoniei dintre corp, minte si suflet. Tema nu a fost generata din experienta nefericita a vreunei persoane anume, ci pur si simplu se bazeaza pe observarea pacientilor pe care i-am intalnit ca medic de familie.

Servicii Medicale

 • consultatii la cabinet
 • consultatii la domiciliu
 • monitorizarea pacientilor cu afectiuni cronice
 • consultatii in vederea monitorizarii evolutiei sarcinii si lauziei
 • consultatii preventive
 • acordare concediu medical
 • bilete de trimitere catre alte specialitati
 • bilete de internare
 • bilete de trimitere catre investigatii paraclinice si de laborator
 • recomandari igieno-dietetice si prescrieri de tratamente naturale
 • eliberare de retete compensate sau gratuite
 • adeverinte medicale pentru angajare, inscriere la facultate, scoala, somaj,etc.
 • aviz epidemiologic pentru inscrierea in colectivitate a prescolarilor si elevilor
 • certificat medical constatator al decesului
 • certificate prenuptiale necesare in vederea casatoriei
 • consiliere de planning familial
 • raport medical sintetic necesar persoanelor cu dizabilitati pentru incadrarea si reevaluarea in grad de handicap
 • administrarea de medicamente - intramuscular, subcutanat, intradermic, intravenos sau perfuzabil
 • supraveghere (evaluarea factorilor ambientali, consiliere privind igiena alimentatiei) si depistare de boli cu potential endemo-epidemic (examen clinic, diagnostic prezumtiv, trimitere catre structurile de specialitate pentru investigatii, confirmare, tratament adecvat si masuri igienico-sanitare specifice, dupa caz)
 • tratamente de mica chirurgie-suturi de plagi, pansamente
 • consiliere psihologica

Galerie foto